marit_sloot

Uitvaartverzorging IJmond staat voor kwaliteit, integriteit en gedegen zorg voor overledene én nabestaanden. In alles wat wij doen (en laten) ligt het besef dat een uitvaart voor nabestaanden een unieke en emotioneel geladen ervaring is. Dit betekent onder andere dat zij kunnen rekenen op toegewijde medewerkers die hen op respectvolle wijze begeleiden.

Uitvaartcentra

Wij beschikken over drie stijlvolle uitvaartcentra. Er is dus altijd wel een uitvaartcentrum bij u in de buurt. In de meeste plaatsen hebben wij de beschikking over een "waaksuite". Dit is een sfeervolle ruimte die, door middel van een eigen sleutel, dag en nacht toegankelijk is. Klik hier voor een overzicht van onze centra.

Keurmerk uitvaartzorg

Wij zijn in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg. Dit staat garant voor kwaliteit en professionaliteit. Het keurmerk is ingesteld door de gezamenlijke brancheorganisaties. Uitvaartorganisaties die dit keurmerk voeren, voldoen aan een aantal strenge eisen. Bovendien werken ze met ervaren en goed opgeleide medewerkers. Bekijk hier een filmpje over het keurmerk.

Gecertificeerde uitvaartverzorgers

RU logo RGB72DPIDe uitvaartverzorgers van Uitvaartverzorging IJmond voldoen als een van de eersten aan de strenge eisen om in het
Register Gecertificeerde Uitvaartverzorgers te worden opgenomen. Om in het register te komen, moet de vakbekwaamheid worden aangetoond en moet de uitvaartverzorger regelmatig deelnemen aan bij- en nascholingscursussen.

Eerlijke tarieven

Uitvaartverzorging IJmond is een dochteronderneming van Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie en Coöperatie DELA. Beide coöperaties werken zonder winstdoelstelling en staan gezamenlijk voor uitstekende zorg en begeleiding tegen redelijke tarieven.

Uitvaartvereniging-NH-Cooperatie-logo-RGB

Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie heeft ruim 30.000 leden en is hiermee een van de grootste regionale coöperatieve uitvaartverenigingen in Nederland. De Coöperatie is ruim 80 jaar geleden opgericht om hulp en steun te bieden aan nabestaanden. De grondslagen van weleer zijn nu nog steeds belangrijk. Kwaliteit, integriteit en een persoonlijke aanpak staan heel hoog in het vaandel. Door een lidmaatschap steunt u deze uitgangspunten en profiteert u van meerdere voordelen voor leden. Wilt u ook lid worden? Hier leest u meer over het lidmaatschap. 

jpg.twee kleuren.coperatie DELA voor elkaar

Het is de ambitie van DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) helpt mensen al meer dan 75 jaar tegen een eerlijke prijs met de begrafenis, crematie, repatriëring, opvang, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Ruim 3 miljoen leden, bijna 2.300 medewerkers, 170 vestigingen en 41.000 uitvaarten per jaar maken DELA marktleider in de Benelux. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. Kijk voor meer informatie op www.dela.nl

Voor iedereen

Natuurlijk zijn onze diensten eveneens beschikbaar voor mensen die geen lid zijn van een van beide coöperaties. Ook zij profiteren van onze jarenlange ervaring, kwaliteit en redelijke tarieven.

Mortuariumbeheer Rode Kruis Ziekenhuis

Uitvaartverzorging IJmond beheert het mortuarium van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, dat zelf niet over geschikte faciliteiten beschikt.
Alle betrokken brancheorganisaties hebben destijds bepaald dat drie uur na het overlijden moet worden begonnen met het koelen van het lichaam – om redenen van hygiëne. De kosten hiervan worden niet gedragen door het ziekenhuis en vallen ook niet onder de dekking van een zorgverzekering maar komen ten laste van de nabestaanden. De nabestaanden worden hierover geïnformeerd door het ziekenhuis. Zie desgewenst de informatiebrochure van het Rode Kruis Ziekenhuis.

Als de nabestaanden ervoor kiezen om hun overleden familielid binnen drie uur na het overlijden door de uitvaartondernemer te laten ophalen, dan worden er geen kosten in rekening gebracht. Uitvaartverzorging IJmond levert nooit diensten waarvoor niet eerst door de nabestaanden expliciet opdracht is gegeven. De hierboven vermelde koeling na 3 uur vormt hierop de enige uitzondering. Uitvaartverzorging IJmond beschikt niet over de naam- en adresgegevens van de nabestaanden. Uitvaartverzorging IJmond zal dan ook nooit vragen om een uitvaartopdracht. Het initiatief hiervoor ligt altijd bij de nabestaanden.