Pronk

Uitvaartverzorging IJmond staat voor kwaliteit, integriteit en gedegen zorg voor overledene én nabestaanden. In alles wat wij doen (en laten) ligt het besef dat een uitvaart voor nabestaanden een unieke en emotioneel geladen ervaring is. Dit betekent onder andere dat u kunt rekenen op toegewijde en goed opgeleide medewerkers die aandacht en respect hebben voor uw persoonlijke wensen en behoeften.

Uitvaartcentra

Wij beschikken over drie stijlvolle uitvaartcentra. Er is dus altijd wel een uitvaartcentrum bij u in de buurt. In deze uitvaartcentra hebben wij de beschikking over een "waaksuite". Dit is een sfeervolle ruimte die, door middel van een eigen sleutel, dag en nacht toegankelijk is. Klik hier voor een overzicht van onze uitvaartcentra.

Keurmerk uitvaartzorg

Als uw partner of dierbare overlijdt, komt er veel op u af. U wilt een afscheid waar iedereen een mooie herinnering aan overhoudt. Een goede uitvaartverzorger helpt u hierbij. Maar hoe kiest u die? Het Keurmerk Uitvaartzorg biedt daarbij houvast, want het keurmerk borgt zes zekerheden voor de consument:

  1. Heldere afspraken over de uitvoering
  2. Transparante kostenbegroting
  3. Goede organisatie van de uitvaart
  4. Bekwaam personeel
  5. Doelmatige klachtenafhandeling
  6. Jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek

Wij zijn sinds 2007 de trotse bezitter van het keurmerk en we worden regelmatig gecontroleerd door een onafhankelijke inspectie-instelling. Ga naar de website van het Keurmerk Uitvaartzorg voor meer informatie.

Gecertificeerde uitvaartverzorgers

RU logo RGB72DPIOnze uitvaartbegeleiders zijn opgenomen in het Register Gecertificeerde Uitvaartverzorgers. Om in het register te komen, moet de vakbekwaamheid worden aangetoond en moet de uitvaartbegeleider regelmatig deelnemen aan bij- en nascholingscursussen.

GreenLeave

GreenLeave-logo-rondUitvaartverzorging IJmond staat met beide benen in de samenleving en wil hierin een verantwoorde rol vervullen. Daarom vinden wij duurzaamheid erg belangrijk en zijn wij deelnemer van GreenLeave. Deze stichting zet zich in voor duurzaamheid binnen de uitvaartzorg. Door een duurzaam afscheid mogelijk te maken, leveren wij een bijdrage aan een betere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen. Kijk voor meer informatie op de website van GreenLeave.

Onze wortels

Uitvaartverzorging IJmond is een dochteronderneming van Coöperatie DELA en van Uitvaartvereniging Associatie & IJmond. Beide werken zonder winstdoelstelling en staan gezamenlijk voor uitstekende zorg en begeleiding tegen redelijke tarieven.

Coöperatie Delajpg.twee kleuren.coperatie DELA voor elkaar

Het is de ambitie van DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) helpt mensen al meer dan 75 jaar tegen een eerlijke prijs met de begrafenis, crematie, repatriëring, opvang, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Ruim 3 miljoen leden, bijna 2.300 medewerkers, 170 vestigingen en 41.000 uitvaarten per jaar maken DELA marktleider in de Benelux. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. Kijk voor meer informatie op de website van DELA

De officiële naam van Uitvaartvereniging Associatie & IJmond is Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie. De vereniging heeft ruim 30.000 leden en is hiermee een van de grootste regionale coöperatieve uitvaartverenigingen in Nederland. De Vereniging is bijna 90 jaar geleden opgericht om hulp en steun te bieden aan nabestaanden. De grondslagen van weleer zijn nu nog steeds belangrijk. Kwaliteit, integriteit en een persoonlijke aanpak staan heel hoog in het vaandel. Door een lidmaatschap steunt u deze uitgangspunten en profiteert u van meerdere voordelen voor leden. Wilt u ook lid worden? Hier leest u meer over het lidmaatschap.

Voor iedereen

Natuurlijk zijn onze diensten eveneens beschikbaar voor mensen die geen lid zijn van een van beide coöperaties. Ook zij profiteren van onze jarenlange ervaring, kwaliteit en redelijke tarieven.

Mortuariumbeheer Rode Kruis Ziekenhuis

Uitvaartverzorging IJmond beheert het mortuarium van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, dat zelf niet over geschikte faciliteiten beschikt.

Alle betrokken brancheorganisaties hebben destijds bepaald dat 3 uur na het overlijden moet worden begonnen met het koelen van het lichaam – om redenen van hygiëne. De kosten hiervan worden niet gedragen door het ziekenhuis en vallen ook niet onder de dekking van een zorgverzekering maar komen ten laste van de nabestaanden. De nabestaanden worden hierover geïnformeerd door het ziekenhuis. Als de nabestaanden ervoor kiezen om hun overleden familielid binnen 12 uur na het overlijden door de uitvaartondernemer te laten ophalen, dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

Uitvaartverzorging IJmond levert nooit diensten waarvoor niet eerst door de nabestaanden expliciet opdracht is gegeven. De hierboven vermelde koeling na 3 uur vormt hierop de enige uitzondering. Uitvaartverzorging IJmond beschikt niet over de naam- en adresgegevens van de nabestaanden. Uitvaartverzorging IJmond zal dan ook nooit vragen om een uitvaartopdracht. Het initiatief hiervoor ligt altijd bij de nabestaanden.