bezoek en opbaring

Opbaring en bezoek

Een mooi afscheid zorgt voor fijne herinneringen. Daarom is de opbaring van belang. Wil je thuis afscheid nemen, in een vertrouwde omgeving?
Of liever in een uitvaartcentrum, waar je zo vaak langs kunt komen als je wilt? Er zijn verschillende mogelijkheden.

Opbaren in een uitvaartcentrum

Veel mensen kiezen voor een opbaring in één van onze uitvaartcentra. Deze ruimtes zijn warm aangekleed, met veel natuurlijke accenten. Hier kun je zo vaak langs komen als je wilt, maar moet je vooraf wel even een afspraak maken. Bij een rouwbezoek voor familie, vrienden en kennissen is het mogelijk om koffie, thee, frisdranken en andere consumpties te serveren.

Opbaren in een waaksuite

Al onze uitvaartcentra beschikken over een waaksuite. Een soort huiskamer, met eigen keuken, waarvan je een eigen sleutel krijgt. Je kunt op ieder tijdstip op bezoek komen en zolang blijven als je zelf wilt. Dat geeft je optimale vrijheid en maakt een persoonlijk afscheid mogelijk.

Opbaren thuis

Wil je jouw dierbare thuis opbaren? Dan kan dat ook. Het geeft je de ruimte om afscheid te nemen in een vertrouwde omgeving. Onze medewerkers baren de overledene op en zorgen voor de benodigde materialen en apparatuur.
Vervolgens komt één van onze medewerkers een paar keer bij je langs om de opbaring te controleren en eventuele vragen te beantwoorden.

Duurzaam opbaren

Leefde jouw dierbare milieubewust? Dan denk je misschien na over een duurzame opbaring. Er zijn verschillende opties. Zo kun je jouw dierbare makkelijk afbreekbare kleding aantrekken. En kun je kiezen voor verkoelende graszoden, in plaats van een koelinstallatie. Ook kun je denken aan opbaren in een lijkwade; een doek van natuurlijk materiaal. Onze uitvaartbegeleider vertelt je graag meer over de verschillende mogelijkheden.