De dag van de uitvaart

Op de dag van de uitvaart nemen jij en je naasten voor het laatst afscheid. Het is een emotionele, maar ook mooie dag, waarop herinneringen centraal staan. Op deze dag kun je op ons vertrouwen.
Wij nemen jouw zorgen uit handen. En zijn altijd persoonlijk dicht bij je.

De rouwstoet

Kies je voor een rouwstoet? Dan arriveer je op een stijlvolle manier bij de begraafplaats of het crematorium. Je laat je comfortabel rijden, juist op het moment dat je hoofd er niet naar staat om op andere weggebruikers te letten.

Een rouwstoet bestaat uit een rouwauto, met daarin de overledene en één of meerdere volgauto’s. Vroeger was een rouwstoet meestal zwart maar tegenwoordig is hierin meer keuze. Zo zijn er rouwauto’s in verschillende kleuren en stijlen. Van klassieke auto’s tot een koets met paarden, uitvaartbus, rouwmotor, rouwfiets of rouwcaravan.

Duurzame rouwstoet

Kies je voor een duurzame uitvaart, dan is een vervoersmiddel zonder uitstoot een mooie optie. Daarnaast kun je bezoekers – bijvoorbeeld op de rouwkaart – vragen om lopend, fietsend, met het OV of een elektrische auto te komen.

Een greep uit de mogelijkheden

  Muziek en beeld

  Muziek – en beeld – maakt herinneringen en emoties los, maar biedt ook troost.
  Het maakt een uitvaart persoonlijk.

  Muziek

  Een favoriet nummer van jouw dierbare roept al snel mooie herinneringen op bij de nabestaanden. Je kunt je eigen muziek aanleveren of bladeren in ons muziekassortiment. Ook live muziek is een optie. Weet je niet goed wat de overledene mooi vond? Kies dan voor muziek die haar troostende kracht al bewezen heeft, zoals de nummers van Andrea Bocelli, Danny Vera of Stef Bos.

  Video

  Wij kunnen de uitvaart ook op beeld vast laten leggen. Zo kun je het afscheid later nog eens terugkijken en delen met de mensen die niet aanwezig konden zijn.

  Rituelen

  Rituelen maken een afscheid bijzonder. Ze kunnen heel klein zijn, zoals het aansteken van een kaars, of juist groot, zoals bij een begrafenis met militaire eer. Een aantal van onze medewerkers zijn hier speciaal voor opgeleid. Zij zijn op de hoogte van de verschillende – filosofische en religieuze – rituelen en helpen jou om een passend afscheidsritueel te bedenken en te organiseren.