Duurzame catering 
Het is in Nederland gebruikelijk dat er bij de uitvaart of het rouwbezoek een vorm van catering is die wordt aangeboden aan de aanwezigen. Het tijdstip van de uitvaart, de aard van de uitvaart en het beschikbare budget bepalen veelal de keuze van de nabestaanden.
Traditioneel wordt er bij de uitvaart in ieder geval koffie, thee en frisdrank/sap aangeboden, vergezeld van cake, koek of gebak. Als het tijdstip van de uitvaart rond het middaguur ligt, wordt vaak gekozen voor het aanbieden van broodjes of iets ander hartigs. ’s Middags kan gekozen worden voor alcoholische dranken, vaak vergezeld van hapjes (in allerlei vormen) en/of een bittergarnituur.
Het eerste duurzame alternatief is het laten plaatsvinden van de catering op de locatie waar andere onderdelen van de uitvaart ook al hebben plaatsgevonden. Dit voorkomt verkeersbewegingen van de belangstellenden.
Om bij de toelevering onnodige kilometers te voorkomen, maken wij gebruik van regionale leveranciers die bij voorkeur duurzaam werken. Consumpties worden zo veel als mogelijk op maat ingekocht om verspilling te voorkomen. In veel gevallen kunt u overgebleven consumpties mee naar huis nemen. Daarnaast gebruiken wij koffie en thee met een keurmerk en geen bronwater maar kraanwater. Om plastic afval te minimaliseren, maken wij gebruik van glas en porselein.