De uitvaart

Wilde jouw dierbare een begrafenis of crematie? Is er een adressenlijst? En hoe weet je zeker dat je niets of niemand over het hoofd ziet? Onze uitvaartbegeleiders nemen ruim de tijd om alles rustig met je door te nemen. Zodat je, ondanks het verdriet, met een warm gevoel op de uitvaart terug kunt kijken.

Een uitvaart regelen

In een korte tijd moet je veel keuzes maken. Wilde je dierbare een begrafenis of crematie? En wil je de zorg uit handen geven of liever zelf een aantal zaken regelen? Onze uitvaartbegeleiders staan voor je klaar. Stap voor stap. Onderweg naar een mooi en persoonlijk afscheid. 

Begraven of cremeren

Begraven of cremeren? Dat is een hele persoonlijke keuze. Een keuze waar de meeste mensen al eens over nagedacht hebben. Wat betekent die keuze? En wat komt er bij kijken? We zetten de mogelijkheden op een rij.

Kist, bloemen, kaarten en andere keuzes

Er is steeds meer mogelijk op het gebied van kisten, bloemen en kaarten. Denk bijvoorbeeld aan een biologisch afbreekbare kist of aan een rouwkaart met een persoonlijk gedicht. Daarnaast kan condoleren tegenwoordig ook heel mooi online, via een persoonlijke herdenkingspagina.

Opbaring en bezoek

Een mooi afscheid zorgt voor fijne herinneringen. Daarom is de opbaring van belang. Wil je thuis afscheid nemen, in een vertrouwde omgeving? Of liever in een uitvaartcentrum, waar je zo vaak langs kunt komen als je wilt? Er zijn verschillende mogelijkheden.

De dag zelf

Op de dag van de uitvaart nemen jij en je naasten voor het laatst afscheid. Het is een emotionele, maar ook mooie dag, waarop herinneringen centraal staan. Op deze dag kun je op ons vertrouwen. Wij nemen jouw zorgen uit handen. En zijn altijd persoonlijk dicht bij je.

Na de uitvaart

Voor veel nabestaanden breekt er na de uitvaart een moeilijke periode aan. Je probeert te leren leven met het verlies, terwijl er ook allerlei financiële en administratieve zaken op je afkomen. Daarom zijn wij er ook voor jou als de uitvaart achter de rug is.