iranda
Wat ik graag doe is het organiseren van een diner voor een groep gasten. Dat begint met het zoeken naar recepten en het bedenken van een thema, ook
voor aankleding van de tafel. Wanneer mijn gasten de kamer binnenkomen en de gedekte tafel zien dan geniet ik van de reacties.
 
Mijn voldoening haal ik vooral uit het overtreffen van verwachtingen. Zo breng ik mijn gevoel over. In mijn werk als gastvrouw vind ik dat ook belangrijk. Wanneer
ik nabestaanden ontvang, wil ik dat ze zich welkom voelen. Dat ‘extra stapje’ geeft juist troost. Even iemand die voor je zorgt!
 
Bij een condoleance in ons uitvaartcentrum besteed ik daarom extra aandacht aan de presentatie van de catering. Want ook dat maakt verschil. Het zorgt ervoor dat
nabestaanden zich echt kunnen richten op elkaar en er ruimte is voor het ophalen van herinneringen en het delen van het gemis.
 
Als nabestaanden naar huis gaan en me groeten, voel ik me dankbaar dat ik een verschil heb kunnen maken.