Pronk

Altijd al eens binnen willen kijken in ons uitvaartcentrum?

Op woensdag 1 juni opent uitvaartverzorging IJmond haar deuren van het uitvaartcentrum aan de Waalstraat 101 te IJmuiden voor iedereen die wel eens een kijkje zou willen nemen achter de schermen van een uitvaartcentrum. Van 16 tot 20.00 uur bent u van harte welkom om het uitvaartcentrum te bekijken en tips en informatie te krijgen rondom een uitvaart.

Wij nemen graag de tijd voor u! 

Een rondleiding is geheel kosteloos en vrijblijvend, maar graag nemen wij wel de tijd voor u. Het is daarom wel noodzakelijk om vooraf aan te melden. 
U kunt daarvoor een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen of bellen met 0800-0375

 Altijd al eens binnen willen kijken in ons uitvaartcentrum?

Op zaterdag 11 juni opent Associatie uitvaartverzorging haar deuren van het uitvaartcentrum in Castricum (onderlangs 1) voor iedereen die wel eens een kijkje zou willen nemen achter de schermen van een uitvaartcentrum. Van 11.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom om het uitvaartcentrum te bekijken en tips en informatie te krijgen rondom een uitvaart.

Wat is er te doen:
- Altijd al eens willen weten hoe de overbreng bus of ander rouwvervoer er van binnen uitziet? Neem een kijkje in onze overbreng bus, of neem een kijkje bij de andere vervoersmogelijkheden!
- Maak zelf een mooi boeketje bloemen met de bloemisten van de Duinroos.
- Kom wat lekkers proeven van patisserie Leek onder het genot van een kopje koffie.

Locatie:
Associatie uitvaartverzorging Castricum
Onderlangs 1

Datum en tijd:
Zaterdag 11 juni van 11.00 tot 16.00 uur

Wie erft er van mij als ik geen testament maak? Zijn er zaken die ik nu al kan regelen voor mijn uitvaart?

Op dinsdag 24 mei organiseren wij een bijeenkomst 'Koffie drinken met de notaris' in ons uitvaartcentrum in Heemskerk.

Veel mensen hebben vragen over uitvaart en erfrecht, maar de drempel om naar een uitvaartonderneming of een notaris te gaan is soms best hoog. Daarom organiseren wij in een informele sfeer, onder het genot van een kopje koffie, een bijeenkomst waarin u vragen kunt stellen aan de notaris en een medewerker van Uitvaartverzorging IJmond.

Ledenconsulent Mariska van Aarst vertelt over het proces rondom de uitvaart en voor welke beslissingen nabestaanden komen te staan na het overlijden van hun dierbare. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Begraven, cremeren of resomeren?
 • Het regelgesprek
 • Verzekeren of sparen?
 • Opbaren, welke mogelijkheden zijn er allemaal?
 • De uitvaartplechtigheid en condoleren
 • Nazorg & de Vraagbaak
 • Een lidmaatschap bij uitvaartvereniging Associatie & IJmond

Aansluitend houdt de notaris een presentatie, waarin onder andere de volgende onderwerpen aan de orde komen: 

 • Wie erft er van mij als ik geen testament maak?
 • Welk voordeel biedt het mij om een testament te maken?
 • Ik heb al een tijd geleden een testament laten maken, is dat nog geldig?
 • Hoe zit het met erfbelasting: wat moet je betalen en wie hebben er vrijstelling?
 • Wat is een levenstestament?

Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De bijeenkomst vindt plaats in ons uitvaartcentrum aan de Laan van Assumburg 95-A, van 10.00-12.00 uur.
De toegang is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. U kunt daarvoor een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen of bellen met 0800-0375.

Altijd al eens binnen willen kijken in ons uitvaartcentrum?

Op woensdag 18 mei opent Associatie uitvaartverzorging haar deuren van het uitvaartcentrum in Castricum voor iedereen die wel eens een kijkje zou willen nemen achter de schermen van een uitvaartcentrum. Van 16 tot 20.00 uur bent u van harte welkom om het uitvaartcentrum te bekijken en tips en informatie te krijgen rondom een uitvaart.

Wij nemen graag de tijd voor u! 

Een rondleiding is geheel kosteloos en vrijblijvend, maar graag nemen wij de tijd voor u. Het is daarom noodzakelijk om vooraf aan te melden. 
U kunt daarvoor een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen of bellen met 0800-0375

Associatie uitvaartverzorging 
Onderlangs 1 
1901 NE Castricum 

Coöperatie DELA is op haar initiatief in gesprek met de Uitvaartvereniging Associatie&IJmond om per 1 januari 2023 het resterende minderheidsbelang in Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond (officieel: UNC) over te nemen. DELA is al voor zeventig procent meerderheidsaandeelhouder in deze organisatie.

De Uitvaartvereniging Associatie&IJmond (officieel: Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie) heeft ruim 30.000 leden en is hiermee een van de grootste regionale coöperatieve uitvaartverenigingen in Nederland. Met de merknamen Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond is UNC in Noord-Holland al ruim negentig jaar actief vanaf negen locaties in de provincie. In totaal verzorgt UNC zo’n 2.000 uitvaarten op jaarbasis.

Namen behouden

De ledenraad van Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie heeft het laatste woord over de overname. De ledenraad krijgt een voorstel hierover voorgelegd. Uitgangspunt is dat de merknamen Associatie en IJmond blijven bestaan voor het verzorgen van uitvaarten. De Uitvaartvereniging blijft haar functies voor de leden vervullen, waaronder het aanbod van ledenconsulenten, die diensten in de periode vóór en na de uitvaart aan de leden aanbieden.

Afgelopen week is de ledenraad over de overnamegesprekken geïnformeerd. Dat geldt ook voor de medewerkers van UNC. Het uitgangspunt is dat de UNC-organisatie wordt geïntegreerd in DELA. Als daardoor arbeidsplaatsen komen te vervallen, geldt een sociaal plan.

Voordeel

DELA wil het resterende belang overnemen, omdat zij het strategische uitgangspunt heeft om een landelijke dekkend netwerk aan uitvaartvoorzieningen te hebben, volledig vanuit de eigen organisatie.

Bijkomend voordeel voor de leden van Uitvaartvereniging Associatie&IJmond is dat zij via de ledenconsulenten, die bijvoorbeeld voorlichting geven over de mogelijkheden bij een uitvaart, ook gebruik kunnen maken van de ledenvoordelen bij DELA. Denk hierbij aan de Notarisservice en de praktische en financiële hulp na een uitvaart.

Historie

DELA kocht in 2007 een belang van 20% in UNC, destijds om haar dienstverlening in Noord-Holland te kunnen vergroten. In 2018 werd dit een meerderheidsbelang van 70%. Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond verzorgen op hun beurt in de regio Noord-Holland ook de uitvaarten van de leden van coöperatie DELA. De samenwerking verloopt voor beide partijen naar tevredenheid.

Over coöperatie DELA

Vijfentachtig jaar geleden werd coöperatie DELA opgericht om een persoonlijk en waardig afscheid mogelijk te maken voor haar leden. DELA bestaat uit verzekerings- en uitvaartbedrijven in zowel Nederland als België. In Nederland telt DELA 99 uitvaartcentra en 40 crematoria. DELA verzorgde in 2020 52.000 uitvaarten (NL38.000; BE 13.000). In 2021 kondigde DELA aan branchegenoot Yarden over te nemen. Die overname is zo goed als afgerond. De gesprekken over de overname van UNC hoeven niet apart beoordeeld te worden door de Autoriteit Consument & Markt, omdat DELA al een meerderheidsbelang had in UNC.

Voor meer informatie (niet voor publicatie):

- Voor Associatie en IJmond: Piet Oudega, voorzitter Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie: 06 22 48 29 27 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor coöperatie DELA: Martijn van de Koolwijk, woordvoerder: 040 219 91 99 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.